Bilnøgle med startspærre – Gør din bil sikrer

bilnøgle med startspærre

Selvom antallet af biltyverier har været faldene i en årrække, så kan det stadigvæk ske – og man bør derfor gøre mest muligt for at undgå det. Det er da også derfor at det i 90’erne blev gjort lovpligtigt for nye biler at have en bilnøgle med startspærre, da det forringer biltyvenes chancer for at stikke af med ens bil. Men hvordan er det egentlig sådan en bilnøgle med startspærre fungere?

Hvordan virker en bilnøgle med startspærre?

Ideen med en bilnøgle med startspærre er, som allerede nævnt, en funktion der gør det svære at starte en bil, således man formindsker chance for biltyveri. Måden det fungere på, er ved at man har en kode i bilnøglen med startspærre, som skal matche den kode der sidder i bilen. Der er altså et chip system, som skal aflæse denne kode – og hvis den matcher så starter bilen. Det er altså ikke nok, hvis man bare skær en identisk nøgle, da bilen stadigvæk ikke vil starte – dermed er dårlige kopier i bund og grund ubrugelige.

Gør det dyrere at miste den

Den eneste ulempe der er ved en bilnøgle med startspærre er, at det bliver dyrere, hvis man mister sin eneste kopi. Dette skyldes naturligvis, at man så er nødt til at udskifte mere end bare selve låsen og nøglen, da chip-systemet i bilen også skal udskiftes, hvilket kræver noget ekstra arbejde – og dermed flere penge. Dette bør imidlertid ikke være grund nok til at lade være med at få det installeret. Man bør altså alligevel få en bilnøgle med startspærre hvis man ikke har det, da omkostningerne fra at miste den, er væsentligt mindre, end hvis man får stjålet sin bil.

Man skal altid have minimum to

En måde man kan undgå at få en dyr regning på, hvis man mister sin bilnøgle med startspærre, er hvis man altid har minimum to eksemplarer. Dette kan være en god investering, da det ikke bare kan spare en penge, men ligeledes tid og besvær. Det er nemt at miste sin nøgle, så det er ærgerligt hvis man ikke er forberedt på det.  Det kan også være meget behjælpeligt, hvis den man har lånt bilen til, han eller hun glemmer at give den tilbage. Der vil man jo ikke kunne bruge sin bil, før den er blevet leveret tilbage. Hvis det tager lang tid, så kan det ende ud i en situation, hvor man ikke kan komme på arbejde eller måske misser en vigtig aftale eller et møde.

Få også en fjernbetjening

Hvis man i forvejen ønsker at få en bilnøgle med startspærre, så er der god grund til også at få installeret fjernbetjening mens man er i gang. Dette kan gøre livet lidt nemmere, når man f.eks. har favnen fuld af indkøbsvare eller noget andet, da man så har lettere ved at få åbnet bilen. Både en bilnøgle med startspærre og fjernbetjening er selvfølelig efterhånden normen, men hvis man har en ældre bil, så kan behovet måske opstå.