Emil Raun: Fra nyudklækket Cand. Scient. Adm. til souschef

Emil Raun: Fra nyudklækket Cand. Scient. Adm. til souschef

Emil Raun er et af de få mennesker, der er gået direkte fra endt uddannelse som Cand. Scient. Adm. til en større stilling som souschef hos Skole- og Kulturforvaltningen i Nibe Kommune. Hvor mange nyudklækkede universitetsstuderende ofte starter lavere i hierarkiet eller – for fleres vedkommende – på dagpenge, har det altså været helt modsat for Emil Raun. I dag er Emil Raun stifter og daglig leder af det veletablerede jobservicecenter Varda Jobservice.

Ansvaret og udfordringer har derfor også været til at tage og føle på fra den dag, Emil Raun som nyudklækket Cand. Scient. Adm. kom ud på det virkelige arbejdsmarked. Med ansvar for – ikke bare mange krævende arbejdsopgaver – men også for en stab af medarbejdere, var det helt nyt land for Emil Raun. Igennem fem år havde Emil Raun mest af alt ”blot” haft ansvar for egen lærdom.

Men i stillingen som Souschef gik det Emil Raun godt og med tre år som souschef havde Emil Raun lært rigtig meget, da han i 1996 blev konsulent i Fællessekretariatet i Magistratens 4. afdeling i Odense Kommune.

Siden hen har Emil Raun haft et utal af leder- og chefstillinger inden for Forvaltning på både det kulturelle, sociale og politiske område. Dertil har Emil Raun taget flere efteruddannelseskurser i bl.a. offentlig ledelse – særligt for at dygtiggøre sig og indfange flere tilgange og indsigter i, hvordan man forbliver den bedste leder for sine medarbejdere.

Gode lederegenskaber kommer også af at opleve verdenen

Selvom Emil Raun er gået direkte fra færdiguddannet kandidat og som Souschef i Nibe Kommune, har Emil Raun ikke altid gået den lige vej – fra skole, til universitet og ud på arbejdsmarkedet. Emil Raun har også været forbi Givskud Løvepark, hvor han bl.a. passede parkens store næsehorn, har læst i Bologna og rejst i længere perioder bl.a. i USA – hvor han oplevede både forsiden og bagsiden af det amerikanske samfund. Oplevelser som også i den grad har været med til at forme Emil Raun til den, han er i dag og har haft betydning for hans lederevner og bl.a. hans succes med Varda Jobservice.