En forkølelse og ingen lindring af hoste var skyld i mistet stemme

Der er ikke noget værre end at starte ferie med at være syg, hvilket var præcis mit held, da jeg holde ferie for et par uger siden. Normalt bliver jeg sjældent syg, men denne gang fik jeg en ordentlig omgang forkølelse, og samtidig kunne jeg slet ikke finde lindring af hosten.

Det hele startede med, at jeg mistede min stemme. Jeg følte mig ikke syg, da forkølelsen ikke var kommet endnu. I stedet havde jeg fået en meget tør hoste, som åbenbart havde sat sig på mit stemmebånd, så min stemme blev svagere og svagere. Efter et par dagen var min stemme helt væk, og der var ingen mulighed for lindring af hosten. Blot jeg prøvede at snakke, så begyndte jeg at hoste igen.

Til sidste måtte jeg indse, at jeg ikke kunne klare at tage på arbejde, og jeg måtte blive hjemme og pleje forkølelsen. Jeg prøvede alle midler til lindring af hoste, men lige meget hjalp det. Min stemme blev væk, og jeg kunne knapt nok ringe til læge og bestille en tid. Lægen forstod dog hurtigt, at jeg havde brug for en akut tid, så sammen eftermiddag var jeg deroppe. Desværre kunne lægen blot konstatere, at det var en slem forkølelse, og jeg fik noget stærkere hostesaft til lindring af min hoste.

Selv ikke den stærke hostesaften kunne give lindring af hosten og forkølelsen blev blot værre de kommende dage, så da der var gået en lille uge, ringede jeg igen til lægen. Hun mente ikke, at det var halsbetændelse, så hun udskrev noget andet hostestillende til mig, som forhåbentlig kunne give lindring af hosten. Forkølelsen skulle blot gå sin gang, mente hun.

Til sidst kunne jeg ikke klare mere, så jeg ringede til lægen og forlangte, at hun tog en blodprøve, så vi kunne se, om jeg havde en virus i kroppen. Jeg forklarede, at forkølelsen var blevet bedre, men intet havde givet lindring af hoste, og min stemme var stadig væk. Heldigvis indvilgede hun i, at det nok var bedst at undersøge det nærmere, og det viste sig også, at mine infektionstal var meget høje.

Efter en lille uge på penicillin begyndte jeg at mærke en bedring – forkølelsen forsvandt stille og roligt og jeg havde ikke længere brug for den stærke hostesaft til lindring af hosten. Det tog dog sin tid, før jeg fik min stemme igen, men nu kan jeg igen tale normalt. Det tog også kun godt to uger og sygemelding, hvilket jeg godt kunne have været foruden.

2 kommentarer


  1. Det lyder som en rigtig slem omgang forkølelse, du har haft. Det er aldrig sjovt, når man ikke kan finde nogen form for lindring af hosten, og så oven i det mister stemmen.
    Jeg har flere gange prøvet natur- og helseprodukter i forbindelse med forkølelse og sygdom, så det vil jeg anbefale dig at prøve en anden gang.


  2. Øv hvor irriterende! Jeg tror, at der er en virus på omgang, for har hørt om flere der har haft de samme symptomer.
    Charlotte – er der nogle specielle produkter du kan anbefale? Så kan jeg være på forkanten, hvis jeg nu også skulle blive syg.

Comments are closed.