Åh nej, jeg tror at jeg har fået en åreknude i benet

Åh nej, jeg tror at jeg har fået en åreknude i benet

Jeg tror, at jeg har fået en åreknude i benet. Gad vide hvad årsagerne til åreknuder er, og vigtigere gad vide hvad behandling af åreknuder involvere?

En hurtig googlesøgning på hvad årsagerne til åreknuder er, gjorde mig lidt bekymret. Der er heldigvis forskellige ting man kan gøre med behandling af åreknuder. Netdoktoren siger at åreknuder er små, snoede og udvidede vener i benet som er synlige. Det lyder umiskendeligt som mit ben lige nu. Årsagerne til knuder kan være enten at det er en åreknudesygdom i sig selv, eller det er et symptom på en blodprop i venesystemet. Tænk, at der er flere forskellige årsager til åreknuder, jeg troede bare, at det var noget gamle mennesker fik.

Jeg har også hørt at der også er andre årsager til åreknuder, eksempelvis sjældne medfødte åreknudesygdomme. Det satser jeg benhårdt på, at jeg ikke har.

Behandling af åreknuder er straks en anden sag. Så vidt jeg kan forstå, er der to vidt forskellige metoder indenfor behandling af åreknuder. Den ene er et indgreb i lysken, hvorfra de store vener bliver lukket af. Det skulle angiveligt tage trykket i benet, og forhindre nye åreknuder i at udvikle sig og forhåbentligt få de eksisterende til at forsvinde. Den anden behandling af åreknuder, er en laserbehandling, hvor der bliver lavet et lille hul i knæet, og derfra bliver den defekte vene direkte behandlet.

Jeg ved ikke hvilken behandling af åreknuder jeg skal vælge. Heldigvis har jeg en nogenlunde klar ide om hvilke årsager til åreknuder der er. Så der er ingen grund til at gå i panik. Så vidt jeg kan forstå, er behandling af åreknuder ikke så invasiv, så jeg burde gerne kunne komme på arbejde igen dagen efter. Jeg ved egentlig ikke om jeg overhovedet gider at få gjort noget ved det. Det må jeg lige vente lidt og se tiden an med. For mit vedkommende er det vigtigste at vide lidt om hvilke årsager til åreknuder der findes.

Et godt råd i øvrigt. Det er farligt at google symptomer. Man ender altid med at læse et eller andet, som overbeviser én om, at man har fået kræft eller er døende. Spørg altid en læge eller professionel til råds. Så er man sikker på at få et mere korrekt svar.

Jeg fik snakket med dem her, og her fik jeg en grundig forklaring af årsager til åreknuder, samt hvilke muligheder der er indenfor behandling af åreknuder.