En fugtig kælder skaber et uhensigtsmæssigt indeklima.

En fugtig kælder skaber et uhensigtsmæssigt indeklima.

Problemer med en fugtig kælder? Løsningen hedder elektro osmose.

En fugtig kælder er problematisk af flere årsager. Først og fremmest skaber det et uhensigtsmæssigt indeklima, hvilket kan være en af hovedårsager til, at den nederste del af boligen i de fleste danske hjem sjældent bliver anvendt. Og dem der anvender kælderen, bruger oftest dette boligareal til opbevaring, vaske- eller tørrerum. En af de store grunde til, at mange danske ejendomme rammes af en fugtig kælder skyldes, at husets fundament strækker sig flere meter ned i jorden, hvor der er et vådt og fugtigt klima. Efterhånden som din bolig over en længere periode bliver påvirket af fugten fra den omkringliggende jord, vil fugt og vand ophobe sig i murværket. En enkelt kvadratmeter mur kan indeholde flere hundrede liter vand, og er dermed en af hovedårsager til, at situationen opstår. Det meget fugtige indeklima i kælderen skaber et miljø, hvor særligt skimmelsvamp har gode forhold for at udvikle sig.

Tilstedeværelsen af skimmelsvamp i en fugtig kælder kan skabe en sundhedsskadelig situation, hvor beboere der opholder sig i de udsatte rum er i risikogruppen for at udvikle allergi og astma. De typiske symptomer på skimmelsvamp er træthed, hovedpine og åndedrætsbesvær. Rent visuelt kan skimmelsvampen genkendes ved misfarvning på vægge, med forskellige farver fra hvid til helt sorte nuancer.

Er din bolig plaget af en fugtig kælder, så er der hjælp at hente. En af de mest almindeligt kendte løsninger er et omfangsdræn. Ulemper ved denne løsning er, at den er meget omfattende i forhold til montering, og koster sædvanligvis flere hundrede tusinde kroner. Heldigvis, så findes der gode og billigere alternativer. Denne virksomhed specialiserer sig i, at afhjælpe fugtskader i danske boliger ved hjælp af elektro osmose. Fordelene ved denne løsning er, at den er billig, nem at montere, og så kræver den ikke nogen vedligeholdelse.