Hvordan finder man det helt rette jakkesæt til både hverdag og fest?

Jakkesæt

Kvindemoden er konstant i udvikling. Næsten hver måned kommer der nye ting og farver, som er mere in end noget andet. Og når efterårskollektionen bliver frigivet, tænker man allerede på, hvad der kommer til at være det helt moderigtige i det følgende forår. Derfor handler det virkelig om at være op på dupperne, hvis man som kvinde vil være helt moderigtig og vise, at man har styr på den rette påklædning. Lidt anderledes forholder det sig for mændene. Mens kvindernes mode ændrer sig over natten, går der flere århundreder imellem, at mændenes mode gennemgår store ændringer. Hvis man vil være klassisk og moderigtigt påklædt, kræver det altså ikke helt den samme indsats som hos kvinderne. I langt de fleste tilfælde vil et flot jakkesæt være den helt rigtige påklædning. Men det betyder ikke nødvendigvis, at de har det nemmere – for hvordan finder man det perfekte jakkesæt?

Jakkesættet rækker langt tilbage

Det første jakkesæt kan spores helt tilbage til 1600-tallet. Dengang var det mere en afslapningsbeklædning frem for tøj til hverdag og fest. Jakkesættet som vi kender det i dag, opstod engang i 1800-tallet. Siden da har der ikke været de store ændringer i mændenes mode. Det traditionelle jakkesæt er stadig den sikre vinder, hvis man vil være pænt og klassisk klædt på til enhver form for begivenhed. De traditionelle jakkesæt er mørkeblå eller grå, hvorimod sort er reserveret til smoking samt kjole og hvidt. Den klassiske habitjakke er ensfarvet, men kan være mønstret med fx nålestriber eller tern. Typisk vil man under habitjakken have en hvid skjorte i bomuld, der har lange ærmer og knapper hele vejen ned. Det klassiske jakkesæt bæres med et slips, men man kan også vælge at bruge en butterfly i stedet.

Da konfektionsindustrien tog over

De første jakkesæt var skræddersyede. Herreskræddere var der mange af, både i Danmark og i udlandet. Men efterhånden som konfektionsindustrien blev dygtigere til at lave tætsiddende og pæne jakkesæt i god kvalitet, blev skrædderhåndværket kørt ud på et sidespor. I dag er det langt de fleste, der køber deres jakkesæt færdige i butikkerne. Det skyldes ofte, at mange har en idé om, at det at få skræddersyet sit jakkesæt tilhører overklassen. Mange forestiller sig, at det er både dyrt og besværligt at få skræddersyet et jakkesæt. Dog er det ikke tilfældet – og selv i dag er der mange fordele ved at få skræddersyet sit jakkesæt frem for at købe det i en butik.

Få skræddersyet tøj hos Anne Spang

Der er langt fra så mange herreskræddere, som der tidligere har været. Det betyder dog ikke, at det i dag slet ikke er muligt at få skræddersyet et smukt og unikt jakkesæt. Fx er der skrædder Anne Spang, der er ekspert og specialist i netop jakkesæt. Det gælder både jakkesæt til mænd og kvinder samt til både hverdag og fest. Hvis man ønsker sig et skræddersyet jakkesæt, der er udført i højeste kvalitet og lever op til skrædderens fine ry, uden at det behøver koste i dyre domme, er det hos Anne Spang, man skal få fremstillet sit nye jakkesæt. Så er man sikker på, at det passer både kropsmæssigt og stilmæssigt til netop en selv.

Slip for at vandre Strøget tyndt

Det er ikke mange mænd, der holder af at shoppe. Og skal man igennem samtlige butikker for at finde et jakkesæt, der passer til en både krops- og stilmæssigt, kan det hurtigt blive en trættende opgave. Måske har man særlige præferencer ift. stilen, eller også kan det være, at man bare ikke har en krop, der passer til ”prototypen”. Måske gider man bare ikke at skulle søge igennem en masse og prøve et stort antal, før man finder frem til det helt rigtige. Hvis man vælger at få skræddersyet sit jakkesæt, springer man alt besværet over, samtidig med man er sikker på det helt rigtige resultat. Hvis du er en af de mænd, der hellere vil bruge sin tid på andet end at vandre i butikker for at finde det rigtige jakkesæt, er det altså en løsning, der er værd at overveje.

Få det rigtige snit og en lækker farve

Måske har du fundet et jakkesæt, der sidder virkelig pænt, men ikke falder helt i din smag stil- og farvemæssigt. Måske er det omvendt. Når du vælger at få skræddersyet dit jakkesæt, kan du helt selv sammensætte snit og stil, så du får et jakkesæt, der passer præcis til dig. Samtidig vil det sidde til på en helt anden måde end fabriksfremstillet tøj, da det er syet til netop dig. Hvis du gerne vil have et jakkesæt, der får andre til at kigge en ekstra gang, er det altså et skræddersyet jakkesæt, du skal gå efter. Det er langt fra så besværligt at designe sit eget jakkesæt, som man tror – det hele kan faktisk gøres på nettet og derfra hjemme fra sofaen.

Send de helt rigtige signaler – på kontoret og til fest

Mange mænd bruger jakkesæt på kontoret. Det skyldes, at et jakkesæt udsender de helt rette signaler mht. seriøsitet og professionalisme. Hvis en mand møder op i et jakkesæt, virker kan straks mere professionel og produktiv. Derfor er jakkesættet den perfekte beklædning til hverdag, når man gerne vil udsende de rette signaler. Samtidig er jakkesættet også en formel dragt, som mænd nærmest forventes at møde op i, når der er festlige begivenheder. Det kan være alt fra en stor fødselsdage til bryllupper og begravelser. Et skræddersyet jakkesæt kan altså bruges på mange tidspunkter, alt efter dine egne personlige præferencer. Hvis du vil være sikker på at have det rette outfit til enhver begivenhed, er et skræddersyet jakkesæt løsningen.

Det er ikke så dyrt, som du tror

Der er mange fordele ved at få skræddersyet sit jakkesæt. Men måske tænker du på, hvad du skal betale for det? Mange har en idé om, at det er utroligt pebret at få lavet sit eget jakkesæt fra bunden. Men det er faktisk slet ikke så slemt, som du tror. Derfor er det en mulighed, der er værd at overveje, hvis du alligevel er på jagt efter et nyt jakkesæt.