Lektien lært: Få professionel biloplukning!

Lektien lært: Få professionel biloplukning!

Vi var en håndfuld drenge som var taget i sommerhus i gymnasiet, og kom til at låse os ud af bilen, så jeg blev til ekspert i biloplukning den dag. Det var i virkeligheden en ret dum situation som ledte mig ud i at prøve lykken indenfor biloplukning. Vi var kørt i sommerhus ude i ingenting i en gammel øse.

En af dem som man kunne smække sig ude af – og om det ikke skete. Vi kommer ud dagen efter, for at opdage at nøglerne rent faktisk ligger på førersædet. Så der står vi en håndfuld drenge og prøver at gøre lykken indenfor biloplukning.

Nu var det godt nok en meget gammel bil, men det var overraskende let at komme ind. Vi overvejede forskellige muligheder, alt fra at smadre ruden, til at ringe hjem og bede en forældre om at komme forbi med en ekstranøgle. Der var jeg så heldig at jeg havde set tilstrækkeligt mange film om biltyve, så jeg tænkte at jeg kunne da prøve min lykke indenfor biloplukning. Så jeg gik da ellers bare i gang med skruetrækker, bøjler og hvad jeg ellers havde set biltyve bruge på film. Det ser så let ud, når de gør det på film. Der var absolut intet elegant over mig der står svedig over en bildør.

Efter en god tre kvarters baksen frem og tilbage med en bøjle lykkedes det at høre det magiske klik. De andre var også godt overrasket over at jeg rent faktisk kunne finde ud af biloplukning. Selvfølgelig skulle jeg da blære mig for alle efterfølgende, og jeg tror endda, at der står ”ekspert i biloplukning” i min blå bog. Jeg har en mistanke om, at jeg bare var utrolig heldig.

Under alle omstændigheder kom vi hjem fra sommerhus og kun med en mindre forsinkelse. Der var ikke noget med at sidde ude i en skov og vente i timevis på at en reservenøgle skulle ankomme. Det er utroligt hvor afhængig man pludselig bliver af låse. Så er det godt, at jeg selv ved bare lidt om biloplukning, eller det gør jeg i det mindste overfor mine venner.

Det interessante ved denne historie er, at vi på intet tidspunkt tænkte på den mest oplagte løsning. At der findes autolåsesmede som udfører biloplukning. Eksempelvis dem her, de har meget godt styr på deres fag. Så næste gange drop bøjlen eller hvad du ellers kan finde og ring til dem i stedet. Selvfølgelig får du ikke den samme fede historie som mig.

Gem

Gem