Puslespil er en sund fritidsaktivitet for dine børn

Puslespil er en sund fritidsaktivitet for børn og voksne

Puslespil kan du nok huske fra din barndom. Brikkerne, som du hældte ud af papæsken og ned på gulvet i børnehaven, hvor de lå i et stort, skønt virvar. Og den store glæde, du følte, når du lagde den sidste puslespilsbrik og motivet endelig stod frem. Måske har du ikke spillet puslespil siden børnehavetiden og slet ikke tænkt på at introducere dine børn til puslespil? I så fald er det en skam, for puslespil er en sjov og sund fritidsaktivitet for dine børn.

Digital underholdning til børn fylder i dag

I disse dage fylder digitale og elektroniske medier utroligt meget i vores hverdag. Vi render alle sammen med rundt med en iPhone eller smartphone, og børnene får rask væk stukket en tablet eller iPad i hænderne, når de keder sig. Digitale medier er blevet vores måde at udfylde kedelige stunder og ventetid på, men fylder også meget som reel fritidsaktivitet, hvor børn og voksne sidder med næsen i skærmen og ser videoer på Youtube eller spiller onlinespil.

Er der så noget galt med dette? Nej, ikke nødvendigvis, men meget tyder på, at de elektroniske og digitale medier kan udgøre en usynlig stressfaktor og noget forskning viser også, at børn, der ikke bliver stimuleret på anden vis end ved at kigge ind i en skærm, ikke opnår den nødvendige læring og udvikling. Børn skal lege og udfordres sanseligt og motorisk. Her kommer puslespil ind i billedet.

Puslespil som alternativ til digital underholdning

Puslespil er et godt alternativ til blot at stikke dit barn en telefon eller tablet, når de har behov for at blive underholdt. Puslespil er nemlig en sund fritidsaktivitet, der både skærper hjernens logiske sans, men samtidig tillader den at slappe af, fordi den blot skal koncentrere sig om én ting i stedet for at multitaske, som digitale medier ofte kræver. Når dine børn lægger puslespil, så skærpes deres koncentrationsevne og evner til at se detaljer, helheder og mønstre også.

Puslespil har også andre fordele. Puslespil kan lægges alene, men kan også være en social aktivitet i modsætning til mange digitale medier, der helt og anderledes lægger op til en solooplevelse. Puslespil kan være en hyggelig familieaktivitet, hvor du og dine børn lægger et puslespil sammen og får en fælles oplevelse på en måde, som er svær at opnå med en telefon eller iPad.

Puslespil kan købes nemt på nettet

Nu har du måske fået blod på tanden og vil ud at købe puslespil til dine børn. I din barndom var puslespil noget, som man skulle i en legetøjsbutik for at købe, men i dag kan puslespil heldigvis købes nemt online hos fx Puzzleshop. Udvalget er kæmpestort, og det er nemt at finde både udfordrende puslespil med mange tusinde brikker og børnevenlige puslespil med 20 brikker og hyggelige, farverige motiver.