Vælg maveballon som erstatning til fedmeoperation

maveballon uden kirurgi

Det er ikke nogen hemmelighed at BMI’et for mange danskere er stødt stigende og behøvet for fedmeoperationer stiger i samme takt. Dog er mange ikke opmærksomme på, at en maveballon er et glimrende og mindre risikofyldt indgreb i forhold til en maveoperation. Samtidig bør det altid være at foretrække, hvis man kan opnå et varigt vægttab uden kirurgi.

Sværere at få en fedmeoperation af det offentlige

Der er ikke nogen tvivl om, at en fedmeoperation kan være en glimrende løsning, hvis man er ekstremt overvægtig og man har brug for et hurtigt vægttab. Dog er det fra d. 1. januar 2011 blevet sværere at få en maveoperation dækket af det offentlige, hvorfor det hurtigt kan blive en meget dyr løsning. Hvis man i dag skal indstilles til en fedmeoperation dækket af det offentlige, skal man først og fremmest være over 25 år. Derudover skal man have et BMI på minimum 35 og lide af én eller flere følgesygdomme såsom diabetes type 2 forårsaget af fedmen. Hvis man ikke har mindst én følgesygdom, vil det kræve et BMI på over 50 for at blive få en maveoperation betalt af det offentlige. Endeligt er det krævet inden operationen, at man skal kunne påvise et vægttab på mellem 8 og 10%, hvilket i sig selv kan være svært, da manglende evne til at tage sig er grunden til, at man har brug for en fedmeoperation i det hele taget.

Fordele ved maveballon vs. maveoperation

Der er flere forskellige årsager til at en maveballon er en rigtig god løsning, hvis man ønsker et varigt vægttab. For det første er en maveoperation altid forbundet med risici, da ting kan gå galt under selve operationen, men i sig selv udgør det også en risiko blot at undergå narkose, da man muligvis ikke vågner op igen fra narkosen. Dernæst er kravene til at få indsat en maveballon heller ikke lige så høje, som det er tilfældet, hvis man ønsker en maveoperation. Som nævnt skulle man ved en fedmeoperation have et BMI på 35 OG en følgesygdom eller et BMI på hele 50 for at blive henvist af sin læge. Til sammenligning behøver man ”kun” et BMI på 27 for at komme i betragtning til at få indsat en maveballon. Endeligt er der også kæmpe forskel på prisen for en maveballon og en maveoperation. Hvor fedmeoperationen koster hele 76.000 ved egenbetaling, kan man i stedet få indsat en maveballon for blot 21.000kr. Taget i betragtning at man kan opnå et vægttab uden kirurgi med maveballon og samtidig undgå risici forbundet med en maveoperation, må det siges at være en ganske fornuftig løsning.

Opnå varigt vægttab uden kirurgi med en maveballon

Som tidligere nævnt er det mange, der ikke er bekendte med, at der findes alternativer til en fedmeoperation/maveoperation, og at man faktisk kan opnå dette vægttab uden operation ved i stedet at få indsat en maveballon.

Ydermere er der dokumenteret varigt vægttab ved at få indsat en maveballon. I en klinik undersøgelse af 2 grupper, blev det påvist at, folk som fik indsat en maveballon i gennemsnit både tabte sig mere og samtidig opretholdt et varigt vægttab uden kirurgi til sammenligning med testgruppen som kun fulgte kostvejledning. Patienterne som opnåede et vægttab uden kirurgi tabte sig i gennemsnit 9,8kg (10,2% af kropsvægten) efter at have haft indsat en maveballon i 6 måneder. Herefter blev maveballonen fjernet og 3 måneder senere havde denne gruppe opretholdt et vægttab på 8,7kg. Til sammenligning tabte den anden gruppe, som ikke fik indsat en maveballon, sig kun 3,2kg (3,3% af kropsvægten).

Hvis du er blevet nysgerrig for at vide mere om permanent vægttab uden kirurgi ved at få indsat en maveballon som alternativ til en fedmeoperation, kan man besøge www.gastriball.dk og læse mere om indgrebet. Her kan man også få en gratis konsultation med en speciallæge i kirurgi for at høre, om en maveballon vil være den rigtige løsning for en.