VAND: Drik dig sund og smuk

Vejen til sund kost, ergo et sundere liv, er ganske simpel. Det handler blot om at bryde sine gamle og dermed dårlige vaner og erstatte dem med sunde alternativer, som ikke nødvendigvis behøver at være kedelige. En meget vigtig del af organismen er væske. Det er derfor enhver eksperts råd indenfor sundhed at indtage en masse væske. Væske er udrensende og kan samtidigt indeholde en masse gavnlige stoffer såsom antioxidanter.

Drop de usunde læskedrikke, som er spækkede med sukker og konserveringsmidler og vælg i stedet for at drikke vand. Hvis du ikke er vant til at drikke vand kan det være svært at indtage hele 2 liter, som omtrentlig svarer til 8 glas, om dagen. For nybegyndere gør 6 glas vand ligeså godt, som 8. Lad være med at presse dig selv til at nå op på de 8 glas med det samme, da det både er skadeligt, idet man kan få vandforgiftning og du kan også miste lysten til at drikke vand fordi du føler dig proppet. Gør det til vane at starte dagen med at indtage ét glas vand og afslut ligeledes med ét glas inden du smutter i seng. I og med at du respirerer i din nattesøvn, er det en fordel at drikke vand inden sengetid. Så er der kun 4 glas tilbage, som du hurtigt når op på når du erstatter colaen eller saften med vand i forbindelse med et måltid.

Skulle du gå hen og få lyst til noget sødt at drikke, er hjemmelavede smoothies et genialt valg. Du bestemmer selv smagen og derved også vitamin-sammensætningen. Du finder ikke en bedre måde at indtage vitaminer på, da det er lettere optageligt flydende og kommer direkte fra den bedste vitaminkilde der findes, nemlig friske frugter og grøntsager. Husk blot at indtage den kølige smoothie med det samme, da vitaminerne ellers fordufter.

Te har efterhånden overtaget kaffe latte’ens plads og er blevet mere populær end nogensinde. Det er der også en meget god grund til; Te findes i mange lækre varianter og indeholder en masse gavnlige stoffer og meget mindre koffein end kaffe. Den indeholder akkurat så meget koffein som vi kan gøre gavn af, uden at det f.eks. påvirker vores søvnrytme. Te fås også koffeinfri i form af urtete. Urtete er helsete, dvs. at alt efter hvilken variant det er, kan den kurere og forebygge sygdomme. Et godt og kendt eksempel er kamillete. Grøn- og hvid te, som stammer fra samme plante, er kendte på det store indhold af antioxidanter som gør underværker for helbredet samt den slankende effekt de har. Grøn- og hvid te stimulerer forbrændingen og er et godt supplement til slankekure.