Ved du, hvor vigtigt det er, at børn føler sig trygge i opvæksten?

Holmegaardshuset

Det er afgørende for et barn, at det vokser op i de rigtige rammer, hvor der faciliteres tryghed, omsorg og tilknytning til forældrene. Barnet gennemgår forskellige stadier, hvor der i hver periode indlæres nogle bestemte ting. I for eksempel de helt tidlige år er det sprogudviklingen, der fylder rigtig meget. Hvert stadie er vigtigt i forhold til barnet overordnede udvikling, og det er essentielt, at der ikke forekommer negligering i disse tidligere år. Det er her, hvor barnet suger til sig af læring, og oplevelserne danner grundlag for de sociale kompetencer, der udvikles. Det er derfor også vigtigt, at forældrene ved, hvordan man skaber de rigtige rammer for barnet, således at udviklingen og kompetencerne følger kurven. Hvis et barn negligeres i den tidlige alder, kan det få konsekvenser senere hen.

Det kan for nogle være svært at forestille sig, at man ikke skulle kunne tyde et barns basale behov. Men for forældre, der måske selv har haft en svær barndom, kan det være vanskeligt at tyde barnets signaler og handle ’rigtigt’ på dem.

Holmegaardshuset hjælper familier, som har brug for det

Ét af de steder, som hjælper familier, børn og unge, er Holmegaardshuset. Her tages der både imod akutte samt planlagte besøg. Der kan både være tale om småbørn, unge, gravide, forældre og familier, som tilbydes plads på Holmegaardshuset. Du kan se mere om botilbud her. For familier og forældre gælder det, at der arbejdes på båndet mellem barn og forældre. Målet er at skabe et stærkt tilknytningsbånd mellem barn og forældre og samtidig styrke evnen til at aflæse barnets følelsesmæssige og fysiske behov.

Holmegaardshuset ligger på Sjælland – nærmere bestemt Fensmark, hvor der i nærheden ligger skønne naturområder.

Læs mere om Holmegaardshuset

Holmegaardshuset deler jævnligt relevant indhold – både på opret, Facebook, Linkedin, Vimeo og Youtube. Det kan være lærerigt for forældre at følge med i, hvad der lægges op, da relevante artikler ofte deles. Få eksempelvis inspiration til, hvad du kan lave med dine børn, hvad du skal være obs på i deres trivsel og hvilke ting, der pædagogisk arbejdes med på Holmegaardshuset – som I måske selv kan blive inspireret af.